Erwin Gaur (half pseudoniem voor Erwin Angad-Gaur) werd 17 juli 1970 geboren in Den Haag als zoon van een Hindoestaanse vader en een Nederlandse moeder. Zijn jongere zus is voormalig top-schermster Indra Angad-Gaur.

Hij studeerde Kunst en Cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en werkte als muziekproducer, zanger en componist/tekstschrijver met onder meer Bart Brandjes en zijn eigen band Radjinder (waarmee hij twee albums – Just another millionaire (2002); The World (2007) – en een DVD – Homogenous (2005) – uitbracht). Met het nummer Nice & Easy scoorde hij een kleine hitnotering in de Mega Top 100.

Hij schrijft en schreef met regelmaat essays en opiniestukken over cultuurbeleid, muziek en rechten in diverse Nederlandse tijdschriften en kranten, schrijft columns op onder meer Joop.nl en TPO en is hoofdredacteur van de Muziekwereld (het magazine van muzikantenvakbond Ntb) en van Sena Performers Magazine. Ook was hij, met Rakendra Smit, schrijver en onderzoeker van de Ntb Studiosterrengids.

Daarnaast is hij bestuurslid van onder meer de Ntb (de Nederlandse Toonkunstenaarsbond), Platform Makers, Sena, Norma, Stichting Leenrecht en Kunsten92.

Begin 2017 verscheen zijn debuutroman Gardi.